Apple geeft iPhone-bezitters 15 dollar

Peter (pberends)

Amerikanen die een Apple iPhone 4 hebben gekocht krijgen een gratis 'bumperhoesje' of kunnen kiezen voor een vergoeding van 15 dollar. Apple heeft namelijk een schikking getroffen in een Amerikaanse massarechtszaak rond de antenneproblemen van de iPhone 4, zo meldt ZDNet.

Kort na de lancering van de iPhone 4 in de zomer van 2010 bleek dat de smartphone last heeft van ontvangstproblemen als men het apparaat op een bepaalde manier vasthoudt. Het voorval werd al snel 'Antennagate' gedoopt. Apple gaf de problemen onder massale druk van de media uiteindelijk toe en reikte tijdelijk gratis hoesjes uit die de ontvangst moesten verbeteren.

Het nobele technologiebedrijf van wijlen Steve Jobs besloot tot die toegeving in het kader van een zogenaamde class-actionzaak waarin achttien rechtszaken die individuele gebruikers hadden aangespannen zijn verzameld. De schikking krijgt een eigen website via iphone4settlement.com die in de komende weken online moet komen. De Amerikaanse iPhone 4-bezitters zullen er informatie vinden en gedurende 120 dagen een claim kunnen indienen.