Poes Minous duikt na elf jaar weer op

bennootje

De 13-jarige poes Minous is zondagmiddag na elf jaar weer met haar baasje herenigd. Ze was in het Noord-Hollandse Slootdorp gevonden. De eigenaar uit Arnhem kon dankzij de chip onder de vacht van de poes opgespoord worden.

Frouwke Zoutman, die een dierentehuis in Slootdorp runt, kreeg twee weken geleden een telefoontje dat een langharige, zwartbruine poes was gevonden in een paardenstal. Nadat ze had ontdekt dat de poes gechipt was, bleek uit de databankgegevens dat haar baasje haar elf jaar geleden als vermist had opgegeven. Het dier was weggelopen tijdens een vakantie aan het Amstelmeer. Ondanks vele zoekpogingen, advertenties en oproepen werd van de poes nooit meer iets vernomen.

De poes blijkt jarenlang op een boerderij in de buurt van de stal te hebben geleefd. Poolse werknemers die op het erf woonden, gaven haar te eten. Toen de Polen vertrokken, werd de poes een tijdje niet meer gezien totdat ze vorige week in de stal opdook.

"Het was fantastisch te zien hoe blij de eigenaar en zijn kinderen reageerden toen ze de enigszins verzwakte Minous weer in hun armen sloten", vertelt Zoutman. De kinderen kenden de poes alleen van een foto. Ze waren nog niet geboren toen Minous vermist raakte.

Ook zegt Zoutman dat dit verhaal met een mooi einde de waarde van het chippen van huisdieren bewijst. "Als wij een niet gechipt huisdier opvangen, vinden wij zijn eigenaar heel moeilijk terug. Een chip maakt de zoektocht een stuk makkelijker."