Ranieri wil team rond Sneijder bouwen

Niels (DerMeister)

Eerder gaf Internazionale-trainer Claudio Ranieri aan dat Wesley Sneijder niet in zijn ideale opstelling past. De oefenmeester komt echter terug op zijn eerdere uitspraken en geeft nu aan dat hij een team wil bouwen rondom de international van Oranje.

"Sneijder is voor ons geen probleem, maar juist de oplossing", liet Ranieri weten in de Italiaanse media. "Een coach van Inter moet erin slagen spelers met een bijzondere kwaliteit goed in te passen, ook als het team in een moeilijke periode zit."

Komende woensdag mag Internazionale op bezoek bij Olympique Marseille in het kader van de Champions League. De druk op Ranieri is ongekend hoog sinds de reeks slechte uitslagen. Zodoende lijkt een zege op Marseille in de achtste finales van de Champions League noodzakelijk om zijn huidige baan als hoofdtrainer van Inter te behouden.

Ranieri is tegen de Franse ploeg in ieder geval bereid een aantal wijzigingen door te voeren in zijn speelsysteem. "Ik moet een paar lastige beslissingen nemen en zal dat ook gaan doen", aldus de Italiaanse trainer.