Crowe regisseert korte film voor Sydney Unplugged

dekatophetspek

Russell Crowe gaat een van de twaalf delen van het filmproject Sydney Unplugged regisseren. Ook Liev Schreiber en Rachel Ward nemen een deel voor hun rekening, evenals Toni Collette en Anthony LaPaglia, die hiermee hun regiedebuut maken. Elk van de delen vertelt een apart verhaal, schrijft het Amerikaanse entertainmenttijdschrift The Hollywood Reporter.

Het project wordt aangezwengeld door regisseur John Polson, initiator van het Tropfest-filmfestival voor korte films in Sydney, en filmproducent Gary Hamilton. De beide geboren Australiërs willen met het filmproject hun stad Sydney voor het voetlicht brengen in de stijl van Paris Je t'Aime en New York Stories.

"Het is geen geheim dat veel groot filmtalent hier in Australië woont of vandaan komt", zei Polson. "Het is hoog tijd dat dit talent eens bijeenkomt om films te maken over een van 's werelds mooiste steden. De mensen die aan dit project hun medewerking hebben toegezegd overstijgen onze stoutste dromen."

Sydney Unplugged wordt volgend jaar internationaal uitgebracht. Het is nog onduidelijk of de film ook in Nederland verschijnt.


Crowe regisseert korte film voor Sydney Unplugged (Foto: Novum)