$458.000 voor Humble Bundle Mojam

wc-eend

De Humble Bundle Mojam is afgelopen en heeft zo'n $458.207,95 opgehaald voor het goede doel. De actie bestond uit ontwikkelaars Mojang, Oxeye Game Studio en Wolfire Games die in zestig uur tijd drie games gingen maken.

Mensen konden in deze zestig uur een donatie maken aan enkele goede doelen. Door dit te doen krijg je de drie games die gemaakt zijn. Zo'n 81.572 mensen hebben gedoneerd met de hoogste donatie op zo'n $2222,22. Notch, bedenker van Minecraft en Mojang, heeft zelf ook gedoneerd: $2222,21.

Voor de top tien aan donateurs, die ook allen meer dan $1000 hebben gedoneerd, zijn er extra prijzen. Zo kunnen ze een half uurtje met de ontwikkelaars van Minecraft op een privé-server multiplayer spelen en krijgen ze gesigneerde art van Mojangs-game die ze hebben gemaakt.

De game die Mojang heeft gemaakt heet Catacomb Snatch, die van Oxeye Game Studio heet Fists of Resistance en die van Wolfire Games heet The Broadside Express. De volledige opbrengst van deze Mojam gaat naar de goede doelen.