Gesink: "Wil in de AGR weer goed zijn"

Niels (DerMeister)

Robert Gesink maakte gisteren na maanden blessureleed zijn rentree in het peloton. De coureur van Rabobank, die vlak voor het wereldkampioenschap van vorig jaar ten val kwam, eindigde gisteren als negentiende in de proloog van de Ruta del Slo.

"Zo'n proloog is niet echt mijn grootste hobby, maar ik ben zeker tevreden"
, liet Gesink na afloop weten. "Het is vooral prettig om weer in een koers te starten. Wat dat betreft is de Ruta del Sol ook een mooie koers om mee te beginnen."

Gesink was vooral benieuwd naar de fysieke gesteldheid van zichzelf: "Het is met name belangrijk om te zien hoe mijn lichaam op een wedstrijd reageert. Alles kan en mag weer en gelukkig voelen beide benen steeds meer hetzelfde aan. Ik ben blij dat mijn seizoen begonnen is!"

"Deze week wil ik bergop kijken hoe het gaat", liet Gesink verder weten op Rabosport.nl. "Met Bauke Mollema en Steven Kruijswijk hebben we twee goede klimmers mee, maar ik wil zelf ook niks laten liggen. Ook al is het mijn eerste wedstrijd dit jaar en na die val, als profrenner wil je het altijd zo goed mogelijk doen."

De coureur is tevreden over zijn huidige vorm: "Mijn niveau tijdens de trainingen was misschien wel beter dan verwacht en ook de revalidatie ging sneller dan in eerste instantie gedacht. Dat is mooi, want tegen de tijd dat de Amstel en het Baskenland verreden worden, wil ik weer goed zijn."