De Boer: "Ik ben niet zo snel tevreden"

Niels (DerMeister)

Ondanks de ruime overwinning op N.E.C. Nijmegen (4-1) was Ajax-trainer Frank de Boer niet erg tevreden. De oefenmeester van de Amsterdammers bleef kritisch op het spel van zijn ploeg.

"Ik ben niet zo snel tevreden", liet De Boer weten aan Eredivisie Live. "De eerste helft hebben we redelijk tot goed gevoetbald, daarna niet. Misschien is dat de vermoeidheid die gaat werken na de wedstrijd tegen Manchester United (0-2 verlies, red.). In de tweede helft hebben we veel te veel kansen weggegeven."

Dmitry Bulykin was met twee doelpunten belangrijk voor de ploeg. De aanvaller werd door De Boer nog voor rust naar de kant gehaald. "We willen het gemiddelde van Bulykin hoog houden, daarom ging hij er vroeg uit. Nee, serieus, hij had wat klachten en daar wilden we geen risico mee nemen."

Ajax profiteerde dit weekend optimaal van het puntverlies van PSV en AZ. Optimistisch wordt De Boer er nog niet van. "We moeten naar onszelf kijken want er moet nog veel verbetering komen. Dan na drie of vier wedstrijden kijken waar we staan."