Fans Amnesia ontdekken meer hints rond opvolger

Terry (Lord_Hydra)

Sinds de teasersite van de mogelijke opvolger van Amnesia: The Dark Descent online is gegaan, zijn fans van de horrorgame druk op zoek naar aanwijzingen die de makers hebben achtergelaten. Tot dusver lijkt het ontrafelen van de hints al een game op zich.

De afbeelding op de teasersite is niet langer vaag als voorheen, maar laat nu een bloederige tunnel zien waarin een ledemaatloos lichaam hangt. De site linkt ook niet langer door naar China op Google maps, maar naar de Smith Tower in Seattle. Eerder linkte de site naar de site van Boreray Island. De Smith Tower heeft toevallig een Chinese kamer, waar op Wikipedia de volgende quote over te vinden is: "The Chinese Room is on the 35th floor, which also has a wraparound public observation deck. The furniture and the hand-carved ceiling were gifts from the Empress of China. They include the famous Wishing Chair. It is said that a single woman who sits in the chair will marry within a year. The legend came true for Smith's daughter, who married in the Chinese Room itself."

Wellicht wijst deze aanwijzing echter richting de ontwikkelaar van Dear Esther, die ook thechineseroom heet. De setting van Boreray Island heeft ook wel wat weg van de setting van Dear Esther en op de site van de ontwikkelaar is te lezen dat zij bezig zijn met een survival horrorgame die Q4 2012 uit zal komen. Dit zou dus kunnen wijzen op een samenwerking met Frictional Games. 

Maar dit is nog niet alles. Een fan heeft zitten puzzelen in de HTML van de teasersite en kwam zo bij een interactief gedeelte, een verborgen ARG. Wanneer er USER THOMAS getypt wordt in deze ARG, wordt er een afbeelding getiteld fragment_ebola.jpg gedownload. In deze afbeelding zijn de letters p, f, c, i, n, c, m, i, o, i, s, g en g te lezen, wat bijvoorbeeld kan staan voor 'gif pics coming', maar het kunnen ook letters zijn die je verder laten vorderen in de ARG.

Zover zijn de fans tot nu toe gekomen met het uitpluizen van de aanwijzingen voor de opvolger van Amnesia: The Dark Descent, terwijl Frictional Games zich uiteraard stilhoudt. De laatste ontwikkelingen zijn te volgen op dit forum. Afbeelding fragment_ebola.jpg is hieronder te bekijken. 

ebola