[FA Cup] Drenthe belangrijk voor Everton

Niels (DerMeister)

Everton heeft de kwartfinales van de FA Cup gehaald. In eigen huis werd Blackpool, uitkomend in de Championship, met 2-0 verslagen. Ook Bolton Wanderers en Leicester City bereikten de laatste acht.

De 2-0 uitslag in het voordeel van Everton stond na zeven minuten al op het scorebord. Drenthe wist na één minuut de score al te openen en zes minuten later bracht Denis Stracqualursi de eindstand op het scorebord. Behalve Drenthe stond ook John Heitinga in de basis bij The Toffees. Beide Nederlanders speelden de volledige wedstrijd mee.

Bolton Wanderers moest op bezoek bij Millwall, dat eveneens uitkomt in de Championship. Ryo Myaichi, gehuurd van Arsenal en vorig jaar nog spelend voor Feyenoord, opende al na vier minuten de score. Na een uur spelen verdubbelde David N'Gog namens Bolton de score en dit was tevens de eindstand.

Norwich City verslikte zich in eigen huis in Leicester City, dat ook uitkomt in de Championship. Norwich, zelf spelend in de Premier League, kwam na vijf minuten spelen al op achterstand door een doelpunt van Sean St.Ledger. Via Wesley Hoolahan kwam Norwich twintig minuten later weer op gelijke hoogte, maar David Nugent schoot Leicester twintig minuten voor tijd naar de kwartfinales.