Kramer: "Niet gedacht dat het zo zou gaan"

Niels (DerMeister)

Sven Kramer greep vandaag tijdens de vijf kilometer van de WK allround in Moskou de macht. Onze landgenoot won de afstand en gaat daardoor aan de leiding in het algemeen klassement. Na afloop sprak hij over een goede en strakke rit.

"Ik had echt niet gedacht dat het zo zou gaan. Vorige week bij de wereldbeker in Hamar lukte het gewoon niet. Dan is het moeilijk om rustig te blijven en het vertrouwen te houden. Ik heb dat toch gedaan. Dit is de beloning", aldus Kramer, die in het klassement de Nederlanders Jan Blokhuijsen en Koen Verweij achter zich heeft staan.

"Dat is mooi. Op dit moment is het belangrijkste echter dat ik weer een 5 kilometer van niveau reed. Daar ben ik heel blij mee. Natuurlijk is het ook mooi meegenomen dat ik er in het klassement goed voor sta", aldus Kramer over zijn leidende positie in het algemeen klassement.

Het verschil tussen Kramer en zijn concurrenten was op de vijf kilometer behoorlijk groot. "Het begint weer een beetje ouderwets te lijken", waarmee hij doelde op zijn haast ongeslagen periode voor zijn bovenbeenblessure. "Het enige 'smetje' was dat ik het laatste rondje niet onder de 30 seconden kon blijven", grapte Kramer.