Rehhagel aan de slag bij Hertha BSC

Frank (franklop)

Hertha BSC heeft volgens Duitse media de veteraan Otto Rehhagel aangesteld als nieuwe trainer. Volgens onder andere persbureau DPA tekent de 73-jarige Rehhagel een contract tot het einde van het seizoen bij de club uit Berlijn.

Rehhagel is de opvolger van Michael Skibbe die na iets meer dan anderhalve maand en vier verliezen op rij alweer op straat werd gezet door Hertha. De club strijdt momenteel tegen degradatie in de Bundesliga, het staat op de vijftiende plek.

'Koning Otto' keert hierdoor na 47 jaar terug bij Hertha BSC. Tussen 1963 en 1965 was hij speler van die club. Daarna was hij lang actief voor 1.FC Kaiserslautern.

Maar zijn grootste successen behaalde hij als trainer. Met Fortuna Düsseldorf won hij een DFB Pokal. Met Werder Bremen herhaalde hij dat twee keer, en won hij ook een landstitel en de UEFA Cup. Met Bayern München pakte hij een landstitel.

Het grootste succes behaalde hij met het Griekse voetbalteam, toen hij in 2004 Europees kampioen werd. Tussen 2001 en 2010 was hij daar bondscoach. Na die tijd zat hij zonder baan.