Erven Jackson in oorlog met oud-manager

Joris

De nabestaanden van Michael Jackson zijn in een juridische oorlog verwikkeld met een oud-manager van de zanger, Tohme R. Tohme beweert dat hij recht heeft op miljoenen, terwijl Jacksons familie stelt dat Tohme Michael heeft belazerd.

Tohme, die de zaken van de zanger behartigde van januari 2008 tot maart 2009, zegt recht te hebben op een aanzienlijk deel van de inkomsten die de nabestaanden van Jackson na zijn dood opstreken. De familieleden van de zanger hebben sinds zijn dood, in juni 2009, meer dan 300 miljoen dollar opgestreken. Ook acht Tohme zichzelf verantwoordelijk voor het 'weer tot leven wekken' van Michaels carrière nadat hij was beschuldigd van seksueel misbruik.

Michaels nabestaanden stellen daarentegen dat Tohme de zanger heeft overgehaald om allerlei contracten te tekenen die zijn eigen zakken vulden. Met een van de deals, over de herfinanciering van Michaels landgoed Neverland, streek Tohme 2,3 miljoen dollar op. Verder wilde hij honderdduizend dollar per maand innen in de periode van Jacksons comebacktoer This Is It. De zanger overleed uiteindelijk voor de concertreeks.

"Uit de feiten zal blijken dat de claims van meneer Tohme ongegrond zijn en dat hij Michael Jackson heeft belazerd", reageert de advocaat van Jacksons familie. De twee partijen ruziën al meer dan een jaar over geld.