Eindhoven neemt mogelijk EK synchroonzwemmen over

Peterselieman

Doordat het Europees Kampioenschap zwemmen niet plaatsvindt in Antwerpen krijgt Eindhoven er mogelijk een onderdeel bij. Behalve het schoonspringen zou ook het synchroonzwemmen in de Brabantse stad kunnen plaatsvinden. Dat meldt een woordvoerder van de zwembond KNZB donderdag.

Londen valt af als vervanger van het langebaanzwemmen in Antwerpen. Het is volgens de zwembond niet mogelijk om het EK naar Londen te verplaatsen vanwege de Olympische Spelen en de daaraan voorafgaande testwedstrijden.

De Britse zwembond ontkent bovendien dat het plannen had het toernooi te organiseren. Ze zouden met de Europese zwemfederatie LEN hebben gepraat over de organisatie van een EK in een van de jaren na de Spelen.

Toen de financiële problemen van de organisatie in Antwerpen vorige week duidelijk werden, stelde de KNZB dat Eindhoven niet bezig is alle onderdelen van het EK over te nemen. De bond was vooralsnog niets gevraagd. Bovendien zou het wel erg kort dag zijn. Het toernooi in Antwerpen zou van 16 tot 27 mei gehouden worden.