Hoofdsponsor Aegon kritisch op situatie Ajax

Niels (DerMeister)

Het is tijd dat iedereen bij Ajax achter de club gaat staan. Die oproep doet hoofdsponsor Aegon donderdag in een paginagrote advertentie in De Telegraaf. Daarin wordt verwezen naar de interne machtsstrijd bij de club. De verzekeraar kijkt ook naar de structuur van Ajax en suggereert dat het in een vereniging rustiger zou zijn.

In aanloop naar de Europa League-wedstrijd tegen Manchester United donderdagavond stelt Aegon dat echte Ajacieden het dit seizoen niet makkelijk hebben. "Er was verdeeldheid en onrust", stelt de sponsor. "Aegon heeft de partijen het afgelopen jaar steeds opgeroepen om tot goede samenwerking te komen. Helaas is dat niet gelukt."

Wat volgt is een oproep tot meer verenigingszin. "Man United is een vereniging. Vanavond lijkt een uitgelezen moment ons ook weer zo te gedragen. Ongeacht meningsverschillen of uiteenlopende belangen." De verzekeraar sluit af met een oproep om achter Ajax te gaan staan. "Alleen dan worden we weer wat we willen zijn: een echte voetbalvereniging."

Aegon uitte al eerder kritiek op de onrust bij Ajax. Een verlenging van het sponsorcontract, dat nog enkele jaren doorloopt, is onzeker.

Binnen Ajax woedt al het hele seizoen een machtsstrijd tussen aanhangers en tegenstanders van Johan Cruijff. Cruijff ruziede met zijn medecommissarissen en stapte zelfs naar de rechter nadat die Louis van Gaal aanstelden als algemeen directeur. Nadat de eeuwige nummer veertien die zaak won, maakten de commissarissen bekend op te stappen. Ook technisch directeur Danny Blind en interim-directeur Martin Sturkenboom vertrokken.