FOK!filmtips van de dag: Battle in Seattle

Borizzz

Elke dag zijn er wel meerdere films op de televisie te zien. Maar welke film moet er nou echt worden gezien? FOK!film geeft elke dag een overzicht van de beste films en bij gebrek daar aan een dvd-tip. Valt er vanavond nog wat te zien? Je leest het op FOK!film.

Voor vandaag stippen we een tweetal films aan met als eerste de vertederende film Villa Marguerite uit 2008. Deze Franse film met in de hoofdrollen Yolande Moreau, Luis Rego en Natacha Lindinger speelt in 1937. Een kinderloos koppel, Adèle en Etienne, willen hun droom waarmaken met de koop van Villa Maguerite. Villa Maguerite is een bescheiden woonhuis maar ze hopen er toch een rustig leven te kunnen leiden. Dan wordt het 1940 en de demarcatielijn komt dicht in de buurt, maar het echtpaar blijft nog nét in de vrije zone. Maar ook Adèle en Etienne worden niet gespaard door de harde tijden: na het eten van eend, wat in die periode verboden is, worden ze gevangen gezet. Aldaar maken ze kennis met Marie, een gulle bezoekster aan de gevangenis, die erg gehecht is aan Villa Maguerite. Ze vraagt hen om haar een kamer te verhuren. Villa Marguerite is om 18:35 te zien op TV5.

De FOK!filmtip van vandaag is er een voor de nachtbrakers. Op BBC1 is om 00:35 uur, Battle in Seattle te zien. Deze film met Charlize Theron, Woody Harrelson en Martin Henderson werd geregisseerd door Stuart Townsend. De film gaat over een grote groep activisten die in Seattle neerstrijkt tijdens een conferentie van de Wereld Handelsorganisatie. Als de demonstranten er daadwerkelijk in slagen om het doorgaan van de conferentie te verhinderen breken er rellen los en is de chaos al snel niet meer te overzien. Battle in Seattle heeft een sterke cast en slaagt er goed in om een redelijk onafhankelijk beeld te schetsen van zo'n omstreden onderwerp. Kortom een mooie, nare film die de waarheid laat zien in een wereld waarin alles draait om geld.