Rutten: "We zijn misschien wel favoriet"

Frank (franklop)

Het PSV van trainer Fred Rutten treedt morgen in de Europa League aan tegen Trabzonspor. De keuzeheer heeft een hoge pet op van de Turkse tegenstander. De Eindhovenaren spelen morgen eerst het uitduel in Turkije. Een uitdoelpunt is het belangrijkste voor Rutten, maar de oefenmeester hoopt dat er nog meer in zit voor zijn ploeg. "Wij zijn misschien wel favoriet om door te komen in deze ronde, gezien de plaatsen op de ranglijst."

Trabzonspor staat in de Turkse competitie op de vierde plaats, terwijl PSV de ranglijst aanvoert in de Eredivisie. Rutten beseft echter dat de Turkse club eerder dit seizoen wel uitkwam in de Champions League. "Daarom verwacht ik wel iets van die club. Ze hebben qua resultaten in de Champions League laten zien van niveau te zijn."

Rutten hoopt dat PSV in staat is om het spel te maken in Turkije. "Wij zullen ons eigen spel voor een groot gedeelte gaan spelen. We zijn een team dat niet alleen maar kan verdedigen, maar ook moet aanvallen. Als je de eerste Europese wedstrijd speelt, is het zeker in een uitwedstrijd belangrijk dat je een goal maakt", aldus de keuzeheer op de persconferentie.