Strafvermindering voor frauderend islamschool-bestuur

Harm (mouthman)

In Maastricht heeft de rechtbank de directeur en twee bestuursleden van een islamitische school straffen opgelegd wegens witwassen en valsheid in geschrifte. Abdel K. en El Houssien C werden veroordeeld tot een werkstraf van 240 uur en een gevangenisstraf van 6 maanden voorwaardelijk. De directeur Marcel L kreeg een werkstraf van 100 uur en 2 maanden voorwaardelijk. 

De rechtbank vind dat het gezichtsverlies dat de mannen al hebben geleden in de Islamitische gemeenschap, al als een straf kan worden beschouwd. De rechtbank besloot de mannen daarom strafvermindering te geven.

De rechtbank concludeerde dat de mannen misbruik hadden gemaakt van hun positie om gemeensschapsgeld in hun zak te steken. De school had 5 medewerkers in de boeken staan die helemaal niet bij de school werkzaam waren. De rechtbank bestempelde dit als witwassen.

De school had van 2003 tot 2007 mensen 'in dienst' die er niet werkten. De mannen moeten bijna een kwart miljoen euro terugbetalen van dit ten onrechte gedeclareerde geld.