Schaars en Van Wolfswinkel zien trainer gaan

Frank (franklop)

Sporting Portugal heeft trainer Domingos Paciencia ontslagen. De redenen van het ontslag zijn de tegenvallende resultaten. Het verlies tegen Maritimo (2-0) was de druppel. De Portugese grootmacht investeerde afgelopen zomer flink in de selectie. Zo werden Nederlanders Stijn Schaars en Ricky van Wolfswinkel gehaald.

De versterkingen waren nodig, aangezien Sporting tien jaar geleden voor het laatst kampioen van Portugal werd. Paciencia werd ontslagen omdat het gat met Benfica en Porto te groot was. Koploper Benfica behaalde tot op heden zestien punten meer.

Daarop werd gelijk een nieuwe trainer aangesteld. Voormalig speler Ricardo Sa Pinto werd op dezelfde dag nog aangesteld als nieuwe oefenmeester. Zijn taak is gelijk aan die van Paciencia: de weg naar boven inslaan.

"Het bestuur van Sporting laat weten dat het contract van Paciencia ontbonden is, Sa Pinto neemt de rol van hoofdtrainer over. Hij tekent een contract tot 2013", vertelde een woordvoerder van de club op de clubsite. Paciencia tekende vorig jaar zomer een contract, hij kwam over van het destijds verrassend goed presterende Sporting Braga.