Atleet Chambers wil aan Spelen deelnemen

Peterselieman

Hij mag dan wegens dopinggebruik voor het leven geschorst zijn, de atleet Dwain Chambers wil koste wat het kost deel gaan nemen aan de Olympische Spelen van Londen. De Brit hoopt dat zijn schorsing op zal worden geheven, zodat hij kan gaan voor het goud op de sprintafstanden.

De zaak van Chambers dient op 12 maart bij het internationale sporttribunaal CAS. De atleet is in eigen land geschorst voor het deelnemen aan de Spelen. "Ik moet me voorbereiden, voor het geval de deur op een kier gaat. Als dat gebeurt, dan moet ik er klaar voor zijn en in topvorm verkeren," zei de Brit die weet dat als hij toch mag sporten er weinig tijd is om zich op de Spelen voor te bereiden. "Het ligt in de handen van anderen. Ik ben er wel veel mee bezig. Als ik geschorst blijf, dan richt ik me op de Europese kampioenschappen van juni in Helsinki."

Chambers werd in 2003 betrapt op het gebruik van THG en mocht in 2005 weer lopen. De atleet won nadien goud op de 60 meter sprint op het EK en WK indoor in 2009 en 2010. Ook dit jaar heeft hij zich weer voor het WK indoor geplaatst.