Beckenbauer: "Robben is een egoïst"

Peterselieman

Arjen Robben kan op weinig krediet rekenen in Duitsland. De kritiek op de vleugelspeler van Bayern München blijft aanhouden. Ook erevoorzitter Franz Beckenbauer mengt zich nu in de discussie of Bayern beter is zonder of met Robben.

"Hij is een egoïst, net als veel anderen", windt Beckenbauer er geen doekjes om. "Kijk naar zijn reactie nadat hij een goede actie maakt of scoort; hij rent niet naar degene toe die het voorbereidende werk heeft verzorgd."

"In plaats daarvan zoekt hij zijn familieleden op de tribune op om het met hen te vieren. Zijn ploeggenoten moeten dan maar achter hem aanrennen. 'Als jij mij niet de credits geeft voor de voorzet, dan ga je de bal de volgende keer zelf maar halen', denkt diegene dan. Arjen moet in dat opzicht wat meer aan het teambelang denken."

Robben begon de laatste twee wedstrijden van Bayern München op de reservebank. De club wil nog altijd het contract van de Oranje-international verlengen. "We zijn nog steeds van Arjens kwaliteiten overtuigd", aldus voorzitter Karl-Heinz Rummenigge.