'RvC Ajax wil over graf heen regeren'

Peterselieman

De Raad van Commissarissen (RvC) van Ajax heeft dan wel zijn vertrek aangekondigd, maar snapt het nog steeds niet. Dat schrijft Johan Cruijff maandag in zijn column in De Telegraaf. Hij vindt het onbegrijpelijk dat zijn medecommissarissen denken zelf hun opvolgers te kunnen benoemen. "Het lijkt voorbij, maar dat is het nog niet."

Cruijff stelt vraagtekens bij de beslissing om gefaseerd af te treden. Door niet allemaal tegelijk te vertrekken kan de RvC zijn eigen opvolgers benoemen. "Terwijl de rechter net heeft voorkomen dat ze via het goochelen met de agendapunten over hun graf heen gaan regeren", uit Cruijff zijn ongeloof.

Volgens de oud-spelmaker voelen zijn medecommissarissen de club niet aan, terwijl er bij Ajax het nodige moet veranderen. 'Helemaal de constructie dat je weliswaar grootaandeelhouder bent, maar niets in je eigen huis te vertellen hebt' is Cruijff een doorn in het oog.

"Iedereen moet dan ook beseffen dat 'de baas zijn' niet in het voetbal bestaat. Ooit was ik als voetballer de beste. Alleen was in mijn team de keeper de beste keeper en de rechtsback een veel betere rechtsback dan ik", legt Cruijff uit. "Ik wil er vooral mee zeggen dat ieder facet in de club ondersteunend richting het eerste elftal moeten zijn. Zo zullen in de toekomst ook de nieuwe rvc en directie ingevuld moeten worden."