Trailer: Sadako 3D

dekatophetspek

Zeventien jaar na het verschijnen van de eerste Ringu verfilming zal Sadako terugkeren naar het witte doek in Sadako 3D. Gisteren verscheen de eerste internationale trailer voor de film. Koji Suzuki, schrijver van het boek 'Ringu', onthulde inmiddels dat in de nieuwe 3D film een scene van Sadako, die uit een televisietoestel komt kruipen, zal zitten. Suzuki schreef het scenario voor de film die zal worden geregisseerd door Tsutomu Hanabusa

In de film draait het om Akane, een lerares op een highschool die een gerucht hoort over een opname op het internet waarop iemand zelfmoord pleegt. Van de opnames wordt gezegd dat een ieder die deze bekijkt zelf ook tot zelfmoord gedwongen wordt. Akane gelooft de geruchten niet en gaat op onderzoek als één van haar studenten zelfmoord pleegt. Akane en haar vriend Takanori ontdekken dat Kashiwada, de maker van de zelfmoordvideo, totale chaos op de wereld wil loslaten door middel van Sadako en haar dodelijke vloek. Wat volgt is een dodelijke strijd tussen Akane en Sadako en Kashiwada om het leven van Takanori en zichzelf te redden.

Van de in Japan immens populaire boeken van Koji Suzuki zijn inmiddels een viertal Japanse films gemaakt, Ringu: Jiko ka! Henshi ka! 4-tsu no inochi wo ubau shôjo no onnen (tv-film uit 1995), Ringu (1998), Ringu 2 (1999) en Ringu 0: Bâsudei (2000). Daarnaast verschenen ook twee Japanse tv-series Ringu: Saishûshô (1999 - 12 afleveringen) en het vervolg Rasen (1999 - 13 afleveringen). Ook bestaat er dan nog de Koreaanse remake The Ring Virus (1999) en de twee Amerikaanse remakes van de eerste twee films.