De Boer: "Ik ben een tevreden man"

Peterselieman

Ajax boekte zaterdag de eerste competitiezege van 2012 tegen NAC (0-2). Coach Frank de Boer kijkt tevreden terug op het duel met de Brabanders.

"Deze zege hadden we zo nodig. Hopelijk vinden we nu weer de weg naar boven", aldus De Boer na afloop van het duel tegenover diverse media. De oefenmeester vindt ook dat zijn ploeg de bovenliggende partij was en dat de zege om die reden ook terecht is.

"Ik vond de eerste zege van dit jaar ook verdiend. We hadden veel dreiging. Het was jammer dat we nog met 0-0 de rust in gingen. In de tweede helft zat Dmitry Bulykin erdoorheen. Ik wilde hem wisselen, maar gelukkig maakte hij nog wel even de 1-0. Dat is zijn kwaliteit. Daarna redt Jan Vertonghen ons nog een keer en maken we ook nog de 2-0. Natuurlijk had het nog fout kunnen gaan, maar ik ben een tevreden man", zo concludeert De Boer.

Ajax heeft na de zege op NAC evenveel punten als sc Heerenveen en Feyenoord (37). De Friezen en de Rotterdammers moeten dit weekeinde echter nog aan de bak, waardoor het puntenverschil nog kan groeien. Heerenveen gaat op bezoek bij RKC, terwijl Feyenoord het in eigen huis opneemt tegen Vitesse.