'Gelekte info niet van KPN'

Redactie

De lijst met persoonsgegevens die vrijdag op internet verscheen is niet afkomstig van het mailsysteem van KPN, maar van een andere database. Dat blijkt uit zaterdag gepubliceerd onderzoek door NU.nl. De gegevens zijn van Baby-Dump, een bedrijf dat babyartikelen online verkoopt.

Vrijdag werden de gegevens van 537 mensen online gezet. Wegens een tekst die de hacker bij de gegevens had geplaatst, werd een link gelegd met het grote beveiligingsincident waarmee KPN eerder te maken kreeg. De hacker die daarbij betrokken was, heeft met klem ontkend iets te maken te hebben met het online zetten van de gegevens.

Uit de informatie die NU.nl in handen heeft, blijkt dat het lek 134.000 mensen heeft getroffen. De gegevens van veel mensen met een KPN-adres zijn uit de lijst gehaald en online gezet. Het bedrijf waarvan de gegevens online zijn gezet, heeft intussen aangifte gedaan.

Een woordvoerster van KPN zei zaterdagavond te verwachten dat de informatie van NU.Nl in het onderzoek naar het hacken wordt meegenomen.

'Gelekte info niet van KPN’
'Gelekte info niet van KPN’ (Foto: ANP)