Twee vervolgen op Nazi zombiefilm Outpost

dekatophetspek

Er verschijnen maar liefst twee vervolgen op de Tweede Wereldoorlog horror film Outpost. De in 2008 verschenen film van Steve Barker, met in de hoofdrol Ray Stevenson, kreeg veel positieve reacties. Later dit jaar zal het vervolg Outpost: Black Sun verschijnen. Deze zal eveneens door Barker worden geregisseerd.

Inmiddels wordt er al druk gewerkt aan een derde deel in de reeks, ditmaal met een nieuwe regisseur. Via Content Film vernemen we dat de opnames voor Outpost: Rise Of The Spetnatz op 10 april van start zullen gaan op locatie in Schotland en Yorkshire. Kieran Parker, één van de producers van de eerste twee Outpost films zal ditmaal op de regiestoel plaatsnemen. Parker zal samen met Arabella Page Croft zorg dragen voor de productie. Content’s Jamie Carmichael en Matador Pictures’ Nigel Thomas zullen als uitvoerend producent aan de film meewerken.

Details over het verhaal zijn nog niet echt vrijgegeven alhoewel het wel duidelijk is dat het derde deel een prequel van het verhaal gaat worden. Carmichael heeft hierover het volgende te zeggen: "Er zijn niet zoveel Britse horrorfilms waarvan drie delen zijn uitgebracht. Ditmaal zien we de Nazi zombies in gevecht met de speciale eenheden (Spetnatz) van het Russische leger. Uiteraard zijn we erg tevreden dat we weer met Kieran, Arabella en Nigel aan de slag kunnen."

Croft voegt daar aan toe: "Kieran en Rae werden uitgedaagd om een origineel verhaal te schrijven voor de Outpost reeks en ik ben verheugd om te kunnen melden dat ze een geweldig script hebben geleverd met een met actie gevulde verhaallijn en een stel nieuwe slechteriken. Met de aanstaande productie en de aanwezigheid van onze vaste cast zijn we klaar voor het meest bloederige en gewelddadigste deel van de Outpost films." In Outpost: Rise Of The Spetnatz zien we onder meer Bryan Larkin als de Rus Dolokhov en Ultimate Combat World Heavyweight kampioen James “The Colossus” Thompson als the Berserker.

Outpost 2