Dracula keert tweemaal terug uit de dood

dekatophetspek

Goed nieuws voor de liefhebbers van vampieren. Op de website van Dark Horizons viel vandaag te vernemen dat er twee nieuwe Dracula films onderweg zijn naar het witte doek.

Via Deadline hebben we vernomen dat Universal Pictures nieuw leven heeft geblazen in haar ambitieuze Dracula Year Zero project, waarin Sam Worthington een hoofdrol zou vertolken en welke oorspronkelijk door Alex Proyas, bekend van onder meer I, Robot en Knowing, zou worden geregisseerd.

In de film zien we het levensverhaal van Vlad de Spieser en zijn lust naar bloed, waarop het klassieke boek van Bram Stoker werd gebaseerd. De film stond op het punt gemaakt te worden toen de studio, vanwege een te hoog budget, op de rem trapte. Matt Sazama & Burk Sharpless hebben een nieuwe bewerking van het script geschreven terwijl de studio in onderhandeling is met Gary Shore om op de regiestoel plaats te nemen. Michael De Luca zal zijn werk als producer vervolgen. Het is onbekend of Worthington nog bij de film betrokken blijft.

Warner Bros. Pictures is ondertussen in gesprek met acteur Russell Crowe over een hoofdrol in de film Harker. Deze film zal worden geproduceerd door Leonardo DiCaprio, aldus het entertainmenttijdschrift Vulture.

Jonathan Harker is een detective van de Scotland Yard die onderzoek doet naar een aantal gruwelijke moorden. Al snel blijkt dat er een bloedzuigende graaf te gast is in Engeland. Het scenario voor Harker is geschreven door Lee Shipman en Brian McGreevy. Voor de regie zou Jaume Collet-Serra aantreden maar die stapte over naar de Akira remake, die inmiddels ook is stopgezet vanwege financiële problemen. Collet-Serra zal nu waarschijnlijk toch voor Harker hebben gekozen als volgende film. Of Crowe aan de film mee gaat doen is nog niet zeker aangezien de acteur net begonnen is aan de opnames van de film Les Miserables. De Australische acteur is eveneens in de running voor Darren Aronofsky's Noah.