Website teaset vervolg Amnesia: The Dark Descent

Terry (Lord_Hydra)

De geprezen first person survival horrorgame Amnesia: The Dark Descent krijgt hoogstwaarschijnlijk een vervolg. Ontwikkelaar Frictional Games heeft namelijk een teaser-site online gezet.

Op de site is het logo van Amnesia te zien en een vage afbeelding. Onderaan de site is 'Something is emerging...' te lezen. Wanneer er op de afbeelding geklikt wordt, linkt de site door naar China op google maps. Wat dit inhoudt is nog niet bekend, maar de meta data van de site toont de volgende sleutelwoorden: 3D game, frictional games, advanced physics, survivial [sic] horror, action adventure, first person, horror, scary, HPL, work in progress, upcoming game, next frictional game en game development.

Verder valt er het volgende te lezen: "Welcome to the next frictional game site, a site with information about our game projects in development. We use this site to post content about a project in development, during the period it does not have a final name decided." De kans op een vervolg van Amnesia is dus behokaorlijk groot.

Amnesia kwam in 2010 uit voor pc en Mac en ontving veel positieve kritieken. In de game moet je zien te ontsnappen uit een donker kasteel dat bevolkt wordt door vreemde wezens. Aangezien er geen wapens beschikbaar zijn in de game, betekent dit veel sluipen en wegrennen. Daarnaast is het van belang om niet je verstand te verliezen, want dat leidt tot hallucinaties en uiteindelijk flauwvallen. Dit doe je door zoveel mogelijk uit het donker te blijven en vooral niet te kijken naar de vreemde wezens die rondwaren in het kasteel. De beklemmende en angstige sfeer van de game maakte het tot een onverwachte indietopper.