Ontvoerder Oudenbosch nog niet gevonden

Harry

De politie heeft de ontvoerder van een 5-jarig meisje in het Brabantse Oudenbosch nog altijd niet gevonden. Ook van de lichtblauwe Ford Ka waarin hij zijn slachtoffer meenam ontbreekt nog ieder spoor. Dat meldt de politie zaterdag aan het begin van de middag.

Het kind werd een uur na de ontvoering vrijgelaten. Dat gebeurde onder de ogen van agenten. Die ontfermden zich over het meisje en verloren daarbij de auto en de bestuurder uit het oog. Ook slaagden ze er niet in het kenteken te noteren.

Of het slachtoffertje is misbruikt is nog niet bekend. Op een persconferentie over de zaak kon de politie daarover vrijdag niets zeggen en er is zaterdag nog geen aanvullende informatie.

Twee verdachten die donderdagnacht en vrijdag werden opgepakt zitten nog vast. De ene werd in een woning in de buurt van het ouderlijk huis van het meisje aangetroffen. Hij had een wietkwekerij in huis. De ander werd bij de school van het meisje opgepakt. Van beiden is onduidelijk of en wat hun rol is bij de zaak.

De ontvoering vond donderdag rond 16.30 uur plaats bij de school aan de Burgemeester van der Drieslaan. Een uur later werd ze daar in de buurt weer afgezet. De man zou eerder op de dag drie andere meisjes hebben geprobeerd te ontvoeren.