Rutten: "Derijck moet zich eerst bewijzen"

Frank (franklop)

PSV-trainer Fred Rutten hekelt dat verdediger Timothy Derijck in een interview aangaf dat hij hogerop wil. Derijck gaf aan NUsport te kennen dat hij graag in de Engelse Premier League wil spelen.

"Dat is weinig respectvol richting de werkgever en supporters", vindt Rutten. "De staf en spelers bij PSV worden hartstikke goed beloond. Dan moet je eerst jezelf waarmaken, voordat je zoiets roept. Hij is pas net binnen bij de club."

Volgens de oefenmeester slaagt de Belgische verdediger er dit seizoen nog niet in om de verwachtingen waar te maken. "Ik verwacht dat Derijck de leiding pakt in een wedstrijd. Dat doet hij niet door alleen maar achteruit te lopen, zoals in de tweede helft tegen Heracles. Marcelo vindt het prettig om naar voren te verdedigen, maar dan moet dat wel met z'n allen gebeuren."

Derijck is al vanaf het begin van het seizoen met enige regelmaat de zondebok van Rutten. Volgens De Telegraaf zou de coach de komst van de international niet hebben gesteund. Afgelopen zomer kwam hij over van ADO Den Haag. Sindsdien speelde hij achttien competitieduels voor PSV.