[DC] Siemerink tevreden man na eerste dag

Peterselieman

Teamcaptain Jan Siemerink kijkt met een goed gevoel terug op de eerste dag van de Davis Cupontmoeting met Finland. Robin Haase en Thiemo de Bakker boekten allebei een overtuigende zege en zetten Nederland daarmee in de Maaspoort in Den Bosch op een 2-0 voorsprong.

Voor Haase was het tegen de zwak spelende Juho Paukku vooral zaak om zijn concentratie vast te houden. "Zijn tegenstander stond stijf van de zenuwen en dan is het soms best lastig om bij de les te blijven", weet Siemerink. "Gelukkig bleef Robin gefocust." Haase won met drie keer 6-1.

Ook De Bakker, die met 6-1, 7-5, 6-3 Timo Nieminen aan de kant schoof, kreeg complimenten van Siemerink. "Thiemo begon heel fel en heel geconcentreerd. Daarna kreeg hij het vooral op zijn eigen service wat lastiger, maar ik ben blij dat hij op de beslissende momenten heeft toegeslagen."

De Bakker profiteerde halverwege de derde set van een opmerkelijk incident. Bij een stand van 3-3 ging het noodalarm af in de Maaspoort en werd het publiek opgedragen het pand te verlaten. Na enkele chaotische minuten bleek het vals alarm te zijn. De Bakker was direct weer bij de les en stond geen game meer af.

Nederland kan de klus zaterdag al klaren. Bij winst in het dubbelspel wordt Finland op een onoverbrugbare 3-0 achterstand gezet. Voor Nederland komen waarschijnlijk Haase en Jean-Julien Rojer in actie. Finland stelt daar naar verwachting Jarkko Nieminen, die vrijdag nog aan de kant bleef met een polsblessure, en Harri Heliövaara tegenover.