Dreamworks gaat remake Rebecca maken

dekatophetspek

DreamWorks en Working Title Films gaan een team vormen voor een nieuwe bewerking van de klassieke thriller Rebecca van Daphne DuMaurier. Dit is bekend gemaakt door Showblitz.

Het boek was de basis voor de eerste Amerikaanse film van Alfred Hitchcock die de op dat moment nog in opkomst zijnde regisseur elf Oscar nominaties opleverde. Hiervan won hij het gouden beeldje voor de categorie Beste Film en Beste Camerawerk. In de Hitchcock verfilming zagen we dan ook een ijzersterke cast met onder meer Laurence Olivier, Joan Fontaine en Judith Anderson in de hoofdrollen.

Steven Knight, die eerder naam maakte als schrijver van Eastern Promises, zal voor de nieuwe bewerking van Rebecca het script leveren. Een Amerikaans meisje van eenvoudige komaf trouwt met een 40-jarige weduwnaar Maximillian de Winter. Het huwelijksgeluk wordt echter gedwarsboomd door de herinnering aan Rebecca, de vorige vrouw van Maxim. Rebecca was, zo lijkt het, bij iedereen zeer geliefd. Op hetzelfde moment ontdekken duikers de resten van Rebecca's boot en komt de waarheid langzaam maar zeker naar boven.

Tim Bevan en Eric Fellner gaan de film produceren.

Rebecca screenshot
Rebecca.