FOK!filmtips van de dag: Muppets From Space

dekatophetspek

Elke dag zijn er wel meerdere films op de televisie te zien. Maar welke film moet er nou echt worden gezien? FOK!film geeft elke dag een overzicht van de beste films en bij gebrek daar aan een dvd-tip. Valt er vanavond nog wat te zien? Je leest het op FOK!film.

Muppet Treasure Island

Vandaag weer een aangenaam aanbod van films op de televisie. De filmavond begint vandaag op Comedy Central. Om 19.00 uur is daar de film Muppet Treasure Island te bewonderen. In de in 1996 verschenen film van Brian Henson zien we hoe Kermit de kikker en zijn vrienden het opnemen tegen meedogenloze piraten en op zoek gaan naar een verborgen schat. Enige minpunt in deze film is de aanwezigheid van Tim Curry. Curry mag dit dan als één van zijn favoriete rollen zien, veel kijkers waren het daar absoluut niet mee eens en beschouwen dit als de minst leuke van alle Muppets films. En als je dan bedenkt dat de rol van Long John Silver ook door David Bowie of Mick Jagger had kunnen worden gespeeld is dat extra jammer dat we tegen de niet grappige Tim Curry aan moeten kijken. 

Muppets from Space

Om 20.50 uur vervolgt Comedy Central de Muppet avond met de FOK!filmtip van de dag: Muppets from Space (1999). In Muppets from Space ontdekt Gonzo dat hij een buitenaard wezen is. Nadat zijn familieleden contact met hem opnemen via zijn ontbijt wordt hij ontvoerd. Kermit en zijn Muppet-vrienden komen in actie en gaan proberen om hun blauwe vriend te redden. Gonzo mag kiezen, zijn familie of zijn muppet-vrienden. Muppets from Space was de eerste Muppets film die na de dood van bedenker Jim Henson werd gemaakt. De door Tim Hill geregisseerde film is ook een must see voor de fans van de Zweedse Kok die een grootse rol in deze film speelt. Als je om deze film niet kan lachen moet je nodig op zoek naar een dosis humor!

Borat

Meer 'slechte' humor op RTL5 waar om 20.30 uur Borat: Cultural Learnings of America for Make Benefit Glorious Nation of Kazakhstan te zien is. Je moet wel tegen Sacha Baron Cohen, die eerder naam maakte als Ali G - die wel grappig was - kunnen. Platte flauwe humor die je eigenlijk alleen in Nederlandse films verwacht. Op RTL8 het Britse drama Sympatico met onder meer Nick Nolte, Jeff Bridges en Sharon Stone. Op SBS6 op hetzelfde tijdstip de film Get Smart. Een ietwat teleurstellende reboot van de gelijknamige tv-serie uit de jaren zestig. Het lijkt wel een slechte parodie van The Naked Gun. Steve Carell is ook absoluut NIET grappig. 

Gangsterboys

Op RTL5 is om 22.10 uur de leuke Nederlandse film Gangsterboys (2010) te zien. De film mag dan op de IMDB een 4,4 krijgen voor Dekatophetspek is de film minstens het dubbele waard. In de film van Paul Ruven zien we de lotgevallen van Mahmut, zoon van een arme groenteboer. Met zijn vriend Apo probeert hij door te breken als rapper. Als de twee jongens ontdekken dat hun vaders worden gechanteerd door een Turkse misdaadbende gaan ze maatregelen namen en gaan undercover in de bende. Deze film mag zeker bij de leukere Nederlandse films van de laatste jaren worden gerekend. 

Thank You for Smoking

Bij de Zuiderburen van Canvas om 22.35 uur de satirische komedie Thank You for Smoking. Nick Naylor (Aaron Eckhart) is een PR-man van een tabaksfabrikant. Hij is één van de weinigen die het voor elkaar krijgt om een relatie tussen roken en gezondheidsproblemen te ontkennen. En dat valt niet mee als je tegelijkertijd rolmodel moet zijn voor je 12-jarige zoon. 

Rescue Dawn

Om 23.10 uur op Nederland 2 de ontzettend flauwe komedie Happy-Go-Lucky (2008) waarin we Sally Hawkins een gooi zien doen naar de titel 'Meest Irritante Figuur te zien in een Film'. Bij de Belgen op één om 23.30 uur de misdaadfilm The Hit en op BBC1 voor de nachtbrakers de Werner Herzog film Rescue Dawn met onder meer Zach Grenier en Christian Bale over een piloot die moet zien te overleven nadat hij met zijn vliegtuig is neergestort in Laos tijdens de Vietnamoorlog. De film is gebaseerd op de documentaire Little Dieter Needs to Fly uit 1997. 

Genoeg keuze dus veel kijkplezier.