Van der Garde blij na eerste testdag

Peterselieman

Giedo van der Garde mocht gisteren op Jerez voor het eerst kennis maken met de nieuwe Caterham CT01. De reservecoureur van het team was ondanks een kleine spin aan het eind van de dag tevreden met zijn eerste volledige testdag in de Formule 1.

"Dat was een goede dag. Ik ben blij, omdat ik veel kilometers heb kunnen maken en het was de eerste keer sinds Monza vorig jaar dat ik in een racewagen zat. Ik moest vanmorgen dus even weer in het ritme komen. Ik ben bijzonder tevreden, omdat ik tegen het einde van de dag begon te wennen aan alle nieuwe dingetjes in de Formule 1. Ik heb nog veel te leren, maar weet ook op welke onderdelen. Dus de volgende keer ben ik dan wat vlugger op snelheid," zei Van der Garde na zijn test.

"Het eerste waar ik aan kan werken is het remmen. Ik ben een stijver pedaal gewend in de GP2, dus ik moest mijn rijstijl wat aanpassen. Gelukkig ging dat vrij snel. Ook moet ik nog wat meer tijd krijgen op de nieuwe banden. Je snelste tijd zet je in feite direct in je eerste ronde uit de pits neer. We hebben zowel KERS als DRS gebruikt en daar kon ik vrij gemakkelijk mee omgaan. Jarno zal beide systemen morgen verder perfectioneren, dus zal ik verder kunnen leren als ik opnieuw in de auto plaatsneem."

"Maar ik heb het naar mijn zin gehad. Het team werkte heel goed met me samen en hebben me snel thuis laten voelen. Daar wil ik ze graag voor bedanken en ik kijk uit naar mijn volgende run," zei de Nederlander die later dit jaar bij een aantal races een vrijdagtraining in actie mag gaan komen.