[Upd] Grote zoektocht naar kinderlokker in Brabant

Redactie

De politie in Brabant heeft een grote zoekactie opgezet naar een onbekende man die donderdagmiddag meerdere meisjes probeerde te ontvoeren. Het lukte hem in Oudenbosch om een 5-jarig meisje in zijn auto te trekken. Drie andere pogingen mislukten, meldt de politie.

Het meisje werd op de Burgemeester van der Drieslaan meegenomen. Een uur later werd het kind in de buurt van de plek waar ze was ontvoerd door de bestuurder uit de wagen gezet. Volgens de politie is de 5-jarige ongedeerd.

Eerder probeerde de man in Oud Gastel een 12-jarige zijn auto in te lokken, maar zij weigerde mee te gaan. Ook twee andere meisjes weigerden met de verdachte mee te gaan toen zij werden lastiggevallen in Oudenbosch. Volgens de politie gaat het in alle gevallen om dezelfde man. Hij is nog altijd spoorloos. De politie houdt extra toezicht.

Update 11:35 uur:
Een inwoner van Oudenbosch is aangehouden in verband met de ontvoering van de 5-jarige kleuter. Tijdens een buurtonderzoek van de politie vannacht weigerde de man om open te doen, toen agenten een onderzoek wilden doen in de woning. Toen de politie zich eenmaal toegang had verschaft tot zijn woning, trof de politie een hennepkwekerij aan. Er wordt nu onderzocht of de man bij de kinderontvoering en eerdere pogingen betrokken was.

De lichtblauwe auto van een onbekend merk en model, die de kidnapper gebruikte is nog steeds spoorloos. De politie zet het zoeken naar de ontvoerder wel voort, omdat nog niet zeker is of de man betrokken is bij de ontvoering. Op dit moment wordt volgens de politie op andere wijze naar de dader gezocht. Een signalement van de dader kon vanmorgen nog niet worden gegeven.