Apple meer waard dan Microsoft en Google samen

Mick (Philosocles)

De beurswaarde van Apple is donderdag de gecombineerde waarde van Microsoft en Google voorbijgestreefd. Het bedrijf is op de Amerikaanse beursvloer nu tegen de 460 miljard dollar waard.

Voor de uitstaande aandelen van Microsoft moet thans 258 miljard dollar worden neergeteld, terwijl Googles waarde op de beursvloer bijna 199 miljard dollar bedraagt. De mijlpaal voor Apple kwam na een koersstijging van ruim drie procent op donderdag, terwijl Microsoft en Google met geringe stijgingen het nakijken hadden.

Na het overlijden van Steve Jobs blijft het Apple voor de wind gaan. Eind vorige maand boekte het bedrijf dankzij de immer populaire iPhone en iPad een recordwinst van meer dan 13 miljard dollar. Ook de gestegen verkoop van Macs droeg hieraan bij. Googles prestaties bleven ondertussen achter bij de verwachtingen, terwijl Microsoft zijn inkomsten voor Windows terug zag lopen.

In augustus ging Apple de oliegigant Exxon Mobil voor het eerst voorbij als grootste bedrijf ter wereld, gemeten naar beurswaarde. Die waarde is sindsdien met een slordige 113 miljard dollar toegenomen. Volgens de geruchtenmolen zal Apple overigens nog deze maand de iPad 3 presenteren.

Een spelletje Monopoly op de iPad
Een spelletje Monopoly op de iPad