Paradox maakt drie titels bekend op GDC

Stefan Walthie (StefanW)

Uitgever Paradox Interactive heeft aangekondigd dat zij drie nieuwe spellen gaat bekendmaken op de Game Developer Conference in San Francisco volgende maand. Als codenaam voor elk van de spellen heeft Paradox filmtitels met Kevin Costner genomen.

De eerste titel wordt ontwikkeld door Arrowhead Game Studios en heeft de codenaam JFK. Het wordt omschreven als een "hogesnelheids-multiplayergevechtsspel met de focus op het vermoorden van je vrienden en er cool uitzien terwijl je het doet."

Het tweede spel, met de codenaam Revenge, wordt ontwikkeld door Critical Studio. De omschrijving van dit spel spreekt voor zich: "Alles wat je nodig hebt zijn twee vrienden en één aartsvijand in dit actiespel waarvan de wereld kan worden omschreven als een dodelijke val voor helden en kinderen."

De derde en laatste titel, mat de codenaam Silverado, is afkomstig van Zeal Game Studio. Het is een combinatie van een realtime strategiespel met shooterelementen. Het bevat ook sciende fiction- en tabletop wargame-elementen.

Naast deze drie nog onbekende spellen neemt Paradox ook War of the Roses en A Game of Dwarves mee naar de GDC.

Paradox Interactive