Manager Petrov: "Sponsor frustreert F1-plannen"

Peterselieman

De wintertesten in de Formule 1 zijn inmiddels al begonnen, maar Vitaly Petrov heeft nog steeds geen stoeltje gevonden. Algemeen wordt aangenomen dat de Rus bij Caterham de plaats van Jarno Trulli in wil nemen, maar zijn manager Oksana Kosachenko laat weten dat een sponsor de plannen frustreert.

Trulli heeft bij Caterham een stoeltje voor 2012, maar al maandenlang doen geruchten de ronde dat de Italiaan toch voor de start van het seizoen vervangen zal worden. De bij Lotus Renault GP weggestuurde Petrov is de belangrijkste kandidaat om hem op te volgen. Trulli zal deze week in Jerez één dag gaan testen, terwijl ook Giedo van der Garde de kans krijgt om zich te laten zien.

"We zitten natuurlijk niet in een comfortabele situatie, want ik had verwacht dat ze wat sneller beslissingen zouden nemen. Zonder deze beslissingen kunnen we niet vooruit kijken. Als er in de komende dagen niet meer duidelijkheid komt, zullen we ook met andere klassen gaan praten. Waarschijnlijk zullen we dan ook met Pirelli gaan spreken," zei Kosachenko die weet dat een onwillige sponsor de carrière van de Rus behoorlijk kan schaden.