Laatste veteraan WO I overleden

bennootje

Florence Green, de laatst bekende veteraan van de Eerste Wereldoorlog, is op 110-jarige leeftijd overleden. Dat heeft het verzorgingshuis waar Green verbleef dinsdag bekendgemaakt. Green overleed zaterdag, twee weken voordat ze 111 zou zijn geworden.

Florence Green werd geboren als Florence Beatrice Patterson in Londen op 19 februari 1901. Ze sloot zich in september 1918 op 17-jarige leeftijd aan bij de Women's Royal Air Force.

Green ging aan de slag in de officiersmess van de RAF-basis Marham, in het oosten van Engeland. Ze diende daar tot de oorlog in november 1918 ten einde kwam.

Green dacht met veel liefde terug aan haar periode op de luchtmachtbasis. "Ik heb tientallen piloten ontmoet en had afspraakjes", zei Green in 2008. "Ik had de kans om mee te gaan met een van de vliegtuigen, maar ik was bang om te vliegen. Ik maakte lange uren, maar ik had tientallen vrienden op de basis en we hadden veel plezier in onze vrije tijd. Op veel manieren heb ik de tijd van mijn leven gehad."

Green werd officieel erkend als veteraan toen een onderzoeker haar dienststaat aantrof in de Nationale Archieven. In 2011 vierde de RAF de 110e verjaardag van Green met een taart. Toen haar werd gevraagd hoe het voelde om 110 jaar oud te zijn, zei ze: "Het is niet heel veel anders dan 109 jaar oud te zijn."

De laatste veteraan die een gevechtsrol vervulde, oudgediende van de Britse marine, Claude Choules, overleed in mei in Australië. Na de dood van Choules werd Green de laatste nog levende veteraan van de Eerste Wereldoorlog.