Metzelder waarschuwt Sahin voor Madrid

zoem

Schalke 04-verdediger Christoph Metzelder waarschuwt Nuri Sahin, zijn oud-ploeggenoot bij Borussia Dortmund, over zijn positie bij Real Madrid. Sahin heeft dit seizoen slechts vijf duels gespeeld bij De Koninklijke.

Metzelder, die tussen 2007 en 2010 in de Spaanse hoofdstad speelde, spreekt van een gevaarlijke ontwikkeling. Zelf kwam de verdediger niet vaak in actie wegens veel blessureleed, maar wijt dit ook aan het feit dat hij niet vanaf het begin een sterke indruk maakte.

"Als je bij Madrid terechtkomt en geen vliegende start maakt, is er niemand bij deze club die op je wacht. Real Madrid heeft van hun eerste tien duels van dit seizoen negen duels gewonnen, dus dat betekent dat je als spelers vanaf het begin al een goede indruk moet maken. Dat zal erg moeilijk worden voor Sahin", zo meent Metzelder.

"Mijn gebrek aan continuïteit bij Madrid was niet alleen te wijten aan blessures, maar omdat de concurrentie zo groot was. Op sommige momenten voelde ik veel vertrouwen vanuit de club, maar op sommige momenten ook niet."

"Als je in Madrid wilt slagen, dan moet je meer zijn dan een goede speler. Je moet echt een ster zijn en eisen dat de club een groot bedrag aan je uitgeeft. Dat ik als transfervrije speler naar Madrid vertrok, heeft tegen me gewerkt", zo denkt Metzelder.