Gullit: "Capello stopt niet als bondscoach"

Redactie

Bondscoach Fabio Capello ligt sinds vorige week overhoop met de Engelse voetbalbond FA, maar Ruud Gullit verwacht niet dat de Italiaan de handdoek in de ring zal gooien.

Capello haalde afgelopen week uit naar de Engelse voetbalbond FA, omdat deze had besloten om de aanvoerdersband van John Terry af te pakken. De Italiaanse bondscoach was het daar niet mee eens en de geruchten over een eventueel vertrek waren al weer snel verspreid. Gullit denkt echter niet dat Capello van opgeven weet.

"Ik heb hem gister gezien, maar ik kreeg niet het gevoel dat hij ergens mee zat", vertelt de Nederlander aan Mirror Football. "Capello is iemand die niet wil dat mensen hem zeggen wat hij moet doen. Hij wil gewoon verder met het sterkste elftal dat hij kan hebben en hij heeft dus zijn redenen waarom hij zoiets zegt. Het is iets tussen de FA en hem."

Voor Engeland komt de ruzie op een ongelegen moment, want over minder dan een half jaar begint het EK. Het valt Gullit op dat in de voorbereiding van een groot toernooi er vaker problemen zijn bij de Engelsen. "Jullie hebben altijd meer problemen dan wij Nederlanders. Dat is een feit."

"Wij Nederlanders houden ervan om een mening te hebben, een sterke mening", vervolgt de trainer. "We denken dat we alles beter weten. Als je tegen een Nederlander zegt: "Ga naar die hoek", dan zal hij je vragen: "Waarom?". Als er een probleem is en je zegt daar niets van, is het net als met kanker. Het wordt groter."