FOK!filmtips van de dag: The Hunted

dekatophetspek

Elke dag zijn er wel meerdere films op de televisie te zien. Maar welke film moet er nou echt worden gezien? FOK!film geeft elke dag een overzicht van de beste films en bij gebrek daar aan een dvd-tip. Valt er vanavond nog wat te zien? Je leest het op FOK!film.

The Hunted

Voor de FOK!filmtip van vandaag hoeft niet lang nagedacht worden. Er komt vanavond namelijk maar één leuke film op de buis. Om 20.30 uur is op Veronica de actiefilm The Hunted te zien, met onder meer Tommy Lee Jones en Benicio Del Toro. Jones is L.T. Bonham, een voormalig survivalspecialist, die samen met FBI agente Abby Durrell achter een moordenaar aanmoet die zich ophoudt in de bossen van Silver Falls, Oregon. Al snel ontdekt Bonham dat de mensenjager een voormalig pupil van hem is en hij de enige is die hem kan stoppen.

The Hunted 02

De film van William Friedkin is gebaseerd op een scenario van David en Peter Griffiths (Collateral Damage) en Art Monterastelli (Rambo). Bij de opnames van de film brak Benicio Del Toro zijn pols. Om de regenscenes op te kunnen nemen ging de filmcrew op locatie filmen in Portland. En, je raadt het al, precies in die periode was het de hele tijd droog! Friedkin, die we natuurlijk kennen van meesterwerken als The Exorcist en The French Connection, wist er alsnog een zeer aangename en harde actiefilm van te maken.

The Hunted 03