A. Schleck: "Geen enkele reden om blij te zijn"

Frank (franklop)

Door de schorsing van Alberto Contador is Andy Schleck nu de winnaar van de Tour de France van 2010. De Luxemburger haalt er echter weinig voldoening uit, aangezien hij het altijd heeft opgenomen voor Contador en het vooral een trieste zaak vind voor het wielrennen.

"Er is geen enkele reden om blij te zijn", reageerde Schleck . "Ten eerste voel ik mee met Alberto en heb ik altijd in zijn onschuld geloofd. Het is gewoon een bijzonder trieste dag voor het fietsen. Het enige positieve hieraan is het einde aan 566 dagen van onzekerheid. We kunnen eindelijk verder."

"Ik neem aan dat het CAS alle opties heeft bestudeerd na het lezen van een dossier van 4.000 pagina's. Als ik nu aangewezen word als de winnaar van de Tour de France van 2010 maakt me dat niet blij. Ik vocht in die koers met Contador en verloor. Mijn doel is om de Tour te winnen door iedereen te verslaan, niet vanachter de groene tafel. Als ik daar dit jaar in slaag, zal ik dat beschouwen als mijn eerste Tourzege."

Overigens is het nog niet bevestigd dat Schleck de winnaar wordt van de Tour van 2010. Contador kan mogelijk nog in beroep gaan tegen de beslissing van het CAS.