Bianchi wil ook in andere klasse racen

Peterselieman

Ferrari-protegé Jules Bianchi werd onlangs benoemd tot test- en reserverijder bij Force India. De Fransman zal in de Formule 1 op enkele vrijdagen in actie gaan komen, maar hoopt daarnaast ook nog in een andere raceklasse te kunnen racen.

Bianchi reed in de afgelopen jaren in de GP2 Series, maar voor dit jaar is dat onmogelijk omdat die klasse grotendeels de Formule 1-kalender volgt en de Fransman zeker op negen vrijdagen in actie mag gaan komen. Daarom lijken andere klasses meer voor de hand te liggen. "We zijn ermee bezig. We zijn er nog niet helemaal uit, maar het doel is om nog een programma naast de Formule 1 te hebben," zei hij tegen Autosport.

Dit doet hij samen met zijn manager Nicolas Todt. "Het is belangrijk voor Jules om te blijven racen. Het is mooi dat hij minstens negen maal in actie zal komen op vrijdag, maar je kunt dan niet veel kilometers maken. Samen met Ferrari en Force India bekijken we momenteel verschillende opties. Ik ben echter al erg blij dat Jules de derde coureur is van Force India. In het verleden hebben we al gezien dat dit team goed met jonge coureurs om kan gaan en naast het racen in de Formule 1 was dit de beste mogelijkheid voor hem," zei Todt.