Fed Cupteam wint degradatieduel van Estland

Peterselieman

Het Nederlandse Fed Cupteam blijft actief in groep I van de Europees-Afrikaanse zone. De formatie van captain Manon Bollegraf wendde tegen Estland degradatie af. Kiki Bertens won haar enkelpartij in Eilat, maar Bibiane Schoofs ging onderuit. In het dubbelspel trokken Bertens en Michaëlla Krajicek alsnog aan het langste eind.

Oranje was veroordeeld tot een degradatieduel door nederlagen tegen thuisland Israël, Groot-Brittannië en Portugal. Bij verlies tegen Estland was Nederland afgezakt naar groep II van de Europees-Afrikaanse zone.

Bertens nam in het enkelspel de plaats in van Michaëlla Krajicek, die haar drie duels deze week verloor. De 20-jarige Wateringse was met 6-2 en 6-2 veels te sterk voor Eva Paalma. Een break bij 3-2 gaf in de openingsset de doorslag. In het tweede bedrijf liep Bertens uit naar 3-0 om bij 5-2 nogmaals toe te slaan.

De 23-jarige Schoofs moest in drie sets haar meerdere erkennen in Anett Kontaveit: 4-6, 7-6 en 6-1. De speelster uit Ede maakte in de tweede set nog wel een 4-2 achterstand ongedaan, maar verzuimde bij 5-5 nog een keer toe te slaan. In de tiebreak dolf ze het onderspit, waarna de Estse in het derde bedrijf doordenderde.

Bertens en Krajicek kwamen in het beslissende dubbelspel geen moment in de problemen. Het Nederlandse duo stond geen game af: 6-0 en 6-0.