[Bundesliga] Schalke verspeelt dure punten tegen Mainz

Peterselieman

Schalke 04 is niet langer gedeeld koploper in de Duitse Bundesliga. De ploeg van trainer Huub Stevens bleef thuis tegen FSV Mainz steken op 1-1. Schalke kwam na een kwartier spelen door toedoen van Mohamed Zidan zelfs op achterstand, maar hield dankzij Chinedu Obasi toch nog een punt aan de ontmoeting over.

Schalke heeft nu een achterstand van twee punten op Borussia Dortmund, dat vrijdag uit bij FC Nürnberg geen steken liet vallen: 0-2. Bayern München kan zich zaterdagavond bij een overwinning in Hamburg tegen HSV naast de koploper uit Dortmund voegen.

Zidan werd vorige week door Dortmund verkocht aan Mainz en bewees zijn oude werkgever meteen een goede dienst. De Egyptenaar opende vroeg in de wedstrijd op aangeven van Radoslav Zabavnik de score. Schalke, waar Klaas-Jan Huntelaar de negentig minuten vol maakte, voorkwam een nederlaag door een schot in de korte hoek van Obasi in de 59e minuut.

Ook Borussia Mönchengladbach liet punten liggen. De nummer vier van de Bundesliga moest uit bij VfL Wolfsburg genoegen nemen met 0-0. Jos Luhukay sleepte uit bij TSG Hoffenheim een 2-2 gelijkspel uit het vuur.


Schalke verspeelt dure punten tegen Mainz (Foto: Novum)