KNVB weigert duel FC Groningen af te gelasten

Sjors (Sj0rSz)

De Nederlandse voetbalbond (KNVB) is vooralsnog niet van plan de wedstrijd tussen FC Groningen en RKC Waalwijk, die voor morgen op het programma staat, af te gelasten. De Groningers hadden namelijk dit verzoek ingediend, vanwege de extreme kou.

Het veld in het Euroborg-stadion is speelklaar, dus de wedstrijd kan voorlopig gewoon doorgaan. De directie van FC Groningen acht het echter niet verantwoord om in deze kou te spelen. "We hebben contact gehad met de KNVB en gevraagd of de voetbalbond wilde overwegen de wedstrijd af te gelasten. We voetballen tenslotte voor het publiek en onder deze omstandigheden doen we hiermee niemand een plezier", liet voorzitter Hans Nijland weten.

De KNVB heeft het verzoek in behandeling genomen, maar kwam vandaag met een negatief bericht. De bond ziet namelijk onvoldoende redenen om het duel op voorhand af te blazen. Nijland: "Dit betekent dat wij professionals moeten zijn en wij ons dus klaarmaken voor de wedstrijd. We zullen er alles aan doen om het publiek op een aantrekkelijke wedstrijd te trakteren. We hopen dan ook dat de mensen zich warm gaan aankleden en toch massaal naar Euroborg komen om ons te steunen."

Vandaag werd het duel tussen ADO Den Haag en AZ wel afgelast. Dit gold eerder ook al voor de wedstrijd tussen De Graafschap en FC Twente. Daarnaast werd ook de volledige speelronde in de Jupiler League afgeblazen.