[Upd] Sparta - Den Bosch, Fortuna - MVV ook afgelast

Frank (franklop)

De wedstrijd in de Jupiler League tussen Sparta en FC Den Bosch gaat zondagmiddag niet door. Door sneeuw en vorst is het veld in Rotterdam onbespeelbaar geworden. Voor vrijdag en zaterdag werden ook alle wedstrijden in de Jupiler League al afgelast. Over het doorgaan van Fortuna Sittard - MVV, dat voor maandagavond staat gepland, is nog geen beslissing genomen.

De Eredivisie heeft voorlopig beduidend minder last van het winterweer. Tot nu toe werd alleen De Graafschap - FC Twente, ondanks de veldverwarming in Doetinchem, geschrapt.

Het duel ADO Den Haag - AZ gaat vooralsnog gewoon door. Het veld ligt er niet al te florissant bij, maar heeft een eerste keuring doorstaan. Scheidsrechter Kevin Blom zal aan het eind van de middag de knoop definitief doorhakken. De aftrap staat gepland voor zaterdagavond 18.45 uur.

Update:

Ook de laatste wedstrijd uit de Jupiler League, die in deze speelronde op het programma stond, is afgelast. Fortuna Sittard meldt op Twitter dat de Limburgse derby met MVV van komende maandag ook niet doorgaat. Dat betekent dat deze gehele speelronde op een andere dag ingehaald moet worden.