Van Marwijk wil niet naar PSV

Frank (franklop)

Bert van Marwijk was voor PSV een gedroomde opvolger van Fred Rutten. Maar de Eindhovense ploeg kan de bondscoach op de buik schrijven. Van Marwijk heeft namelijk aangegeven dat PSV niet een dergelijke topclub is waar hij naartoe wil, áls hij al zou stoppen bij Oranje. Want daar zit hij voorlopig goed op zijn plek.

"Ik heb met mijn volle verstand m'n contract bij de KNVB met vier jaar verlengd omdat ik, en de voetbalbond, heel tevreden zijn. De samenwerking is prima. Pas als die situatie zou veranderen, zou ik gaan nadenken over PSV. Als die club zou langskomen", vertelde Van Marwijk.

"Een grote club uit een grote competitie is een ander verhaal. Als bijvoorbeeld clubs van het kaliber Real Madrid, Liverpool of Valencia, uit grote competities, langskomen, dan heb ik, volgens afspraak met de KNVB, de vrijheid om zelf te beslissen of ik op een dergelijke aanbieding in ga. PSV is weliswaar een grote club, maar niet eentje uit een grote competitie", zei hij duidelijk tegen De Telegraaf.

Van Marwijk gaat na elk groot toernooi eerst met de bond om de tafel. "Dat zullen we dus ook na EURO 2012 doen. Zoals iedere bondscoach en elke voetbalbond na zo'n toernooi met elkaar de afweging zullen maken of het zin heeft met elkaar door te gaan. Maar we hebben niet voor niets het contract tot 2016 verlengd."