Jans: "Die oude krijger maakt toch wat los"

Peterselieman

sc Heerenveen won vrijdag in een vermakelijk duel van Roda JC (4-3). Trainer Ron Jans was na afloop tevreden, maar sprak niet van een verdiende overwinning.

Jans is blij met de drie punten, maar zag in dat het ook anders had kunnen aflopen. "Daarvoor gebeurde er teveel aan beide kanten. In de rust zei ik al tegen mijn spelers: als we zo blijven verdedigen, wordt het misschien wel 7-7. Nou ja, het is 4-3 voor ons geworden. Daar doen we het natuurlijk best graag mee", vertelt hij tijdens de persconferentie na afloop van het duel.

Jans liet zich vervolgens positief uit over 'good old' Gerald Sibon. De 37-jarige invaller stond koud in het veld en maakte na twee minuten al een treffer. Hij tekende voor de 3-3. "Die oude krijger maakt toch wat los, zowel in de ploeg als bij het publiek. Maar ook doelman Brian Vandenbussche heeft het in de slotfase prima gedaan."

Door de overwinning staat de ploeg van Jans op de vierde plaats. Wanneer Ajax en Feyenoord punten mochten verspelen, kan de ploeg daar langer dan een week blijven staan.