Kanye West werkt aan film in Midden-Oosten

Borizzz

Rapper Kanye West is van plan een korte film op te nemen bij de Perzische Golf. Volgens de Amerikaanse krant The New York Observer zoekt hij geschikte opnamelocaties voor zijn filmproject.

De muzikant heeft een paar werknemers naar het Midden-Oosten gestuurd om locaties te scouten voor zijn korte muziekfilm. "In Abu Dhabi, Dubai en Doha gaat de overheid over alle filminitiatieven", zegt een anonieme bron in de krant. De landen hebben om publiciteitsredenen veel belangstelling. "Nu voert een aantal overheden en investeerders een financiële oorlog over waar de film mag worden opgenomen."

West gaf vorig jaar een optreden in Abu Dhabi en is sindsdien verknocht aan de regio. "Zijn vertegenwoordigers zijn heel enthousiast over het project dat de cultuur op een eerlijke manier neerzet", aldus de bron. Jeezy, zoals de rapper zichzelf ook wel noemt, is van plan locale acteurs in te huren voor zijn korte film.

De korte film van de 34-jarige West moet er ongeveer net zo uitzien als zijn dertig minuten durende videoclip voor zijn nummer Runaway uit 2010. Of aan de nieuwe film ook een nieuw nummer aan verbonden is, is niet bekend. De opnames staan gepland voor maart.


Kanye West werkt aan film in Midden-Oosten (Foto: Novum)